Despre noi și Delta Dunării

Suprafața propriu-zisă a Deltei Dunării este de 4.455 kmp din care cea mai mare parte se găsește pe teritoriul României adică 3.510 kmp (84%). Suprafața fostului golf Halmyris, pe care s-a grefat complexul lacustru Razim-Sinoie este de 1015 kmp (din care lacurile ocupă 863 kmp). Împreună, cele două unități geografice totalizează 5.470 kmp.

După părerea a numeroși oameni de știință, români și străini, reise că Delta Dunării s-a format într-un golf al Mării Negre începând din Pleistocenul superior. Delta Dunării a evoluat în strânsă legătură cu cele trei brațe Sfântu Gheorghe, Sulina și Chilia. Cele trei brațe au vârste diferite, cel mai vechi fiind Sfântu Gheorghe, din sud și cel mai tânăr, Chilia din nord.

Chilia – cu multe ramificații și ostroave , este cel mai tânăr și mai lung (120km) și mai viguros prin faptul că transportă cea mai mare parte de apă și aluviuni.

Sulina- a fost preferat în urma studiilor Comisiei Europene a Dunării pentru navigația maritimă, fapt ce a dus la corectarea unor meande și adâncirea albiei în intervalul 1862-1902.

Sfântu Gheorghe - cel mai sudic și mai vechi braț cu o lungime de 109 km, a suferit și el in anii 1980-1990 modificări prin rectificarea meandrelor în număr de șase, scurtându-se 69,7 km.

Acestea fiind spuse Pensiunea Casa din Deltă Murighiol vă așteptă să descoperim Delta Dunării împreună oferindu-vă următoarele servicii:

 

 

Servicii

Excursii cu barca organizate cu ghid

Excursii cu barca organizate cu ghid

Bărcile pentru excursii sunt special construite pentru turism, având banchete și oferind un confort cât mai bun, acoperite cu umbrar și ce se pot închide cu folie transpartentă în cazul în care va ploua.

Cazare la pensiunea Casa din Deltă Murighiol

Cazare la pensiunea Casa din Deltă Murighiol

Vă propunem pensiunea noastră din Murighiol situată pe șoseaua principală având în spatele locației un canal unde îți poși începe ziua savurând o cafea în liniște și în același timp admirând peisajele.

Închirieri bărci cu vâsle sau motor

Închirieri bărci cu vâsle sau motor

Pentru o plimbare romantică, explorarea deltei, pentru pescuit sau oricare ar fi scopul dumneavoastră, vă punem la dispozitie pentru închiriat atât bărci la vâsle cât și bărci cu motor.

Expediții pentru pescuit, explorare și sesiuni foto

Expediții pentru pescuit, explorare și sesiuni foto

Excursiile pe care le putem face sunt numeroase și le putem stabili împreună în funcție de dorințele fiecăruia sau putem explora traseele propuse de echipa noastră.

Pescaturism

Pescaturism

Pescaturismul, activitatea în care un pescar vă va desluși tainele pescuitului tradițional, iar apoi la locuința noastră veți servi o masă tradițională pescărească.

Transferuri

Transferuri

Ne vom ocupa de a aranja transferul dumneavoastră la anumite locații din Delta Dunării și asigura că va fi cât se poate de rapid, confortabil și fără griji.

Mese pescaresti

Mese pescaresti

Dorim să vă facem vacanța una de neuitat astfel ne-am organizat să vă putem oferi mese de pește gătite după rețete tradiționale, special pentru voi.

Camping

Camping

Strălucirea soarelui de vară, albul imaculat al zăpezii, culorile toamnei sau coloristica florei de primăvară te pot întampina direct când deschizi ușa rulotei.

Serviciile noastre in numere

Ca sa iti faci o idee si mai clara despre ce iti putem pune la dispozitie te rugam sa arunci o privire asupra datelor de mai jos

Camere

0

Locuri campare

0

Barci

0

Travel with Bus

0
Open chat